
Kransekage er en god måde, at starte det nye år på. Dette kransekage ur er ikke så svært at lave, hvis man kan grund teknikkerne.
Jeg laver normalt et kransekagetårn, men i år kastede jeg mig ud i et ur. Der var ikke den store foreskel, så jeg kan klart anbefale det.
Ingredienser:
Massen:
800g Marcipan
50g Æggehvide
240g Flormelis
Chokolade pynt:
200g Hvid chokolade
200g Mørk chokolade
Glasur:
60g Æggehvide
150g Flormelis
Fremgangsmåde:
Masse:
Bland alle ingredienserne sammen. Tag lidt af dejen og rul tre pølser på 40cm, derefter to mere på 44cm. Form dem til en spids i toppen, så det bliver en trekant. Når du ruller dem brug mel på bordet, så bliver den ikke så sød. Bag dem i ovnen 180 grader 7-8min tjek jævnligt. De skal være let gyldne.
Chokolade pynt:
Temperer den hvide chokolade se, hvordan på nettet. Hæld den ud på bagepapir, som en firkant. Når den er størknede, stikkeres en cirkel ud af firkanten på 18cm. Cirklen skal bruges som urskive. Temperer den mørke chokolade, put den op i en sprøjtepose. Sprøjt klokkeslet og tal, på den hvide urskive.
Sprøjt snirkler ud på bagepapir, som skal bruges på pynt. Hent et billede af snirkler på google husk find store og små snirkler.
Gem lidt chokolade der skal bruges, som lim til at putte snirklerne på.
Glasur:
Piske æggehvide og flormelis luftigt, sør få den kan sætte sig på den kolde kransekage. Sprøjt glasuren i buer, på den kolde kransekage.
Samling:
Læg den ene kranse cirkel på 44cm oven på den hvide urskive. Vend den derefter på den anden side, og læg den anden på 44cm på.
Så der er en på begge sider. Læg de andre på 40cm oven på hinanden, så der kommer et lille tårn. Put urskiven med kranskage cirklerne i midten af det lille tårn. Sprøjt chokolade på toppen af uret, put de store snirkler derpå. De små snirkler skal stå op ad kransekage uret.
Har du prøvet at lave den? Eller noget der er gået galt, ville jeg meget gerne høre om det.
Billede af Annebirgitte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar